Date: 2004-04-16
Topic: Services *.196
Message:
Alle services op ons ip *.196 waren vandaag gedurende 3 uur niet beschikbaar.

Hierom moesten wij op interventie naar onze colocatie room, waar wij gelijk ook 512 MByte extra ram hebben bij gestoken. Vandaar de reboot.
Date: 2004-04-07
Topic: Virus scan op mails
Message:
Vanaf 1:00 tot 4:30 hebben wij gewerkt aan een virusscanner voor de mailboxen van ircglobe.

Inmiddels worden alle inkomende e-mail berichten gescanned op virussen.
Date: 2004-03-23
Topic: Omschrijving problemen dit weekend
Message:
Op zaterdag morgen omstreeks 6.00 is de server neer gegaan.

Zaterdag hebben wij eerst geprobeerd de server weer aan de praat te krijgen met de apc remote power switch toen wij merkte dat dit niet lukte hebben wij de server laten starten door de de mensen van de collocatie.

Natuurlijk zijn we onmiddellijk na de boot begonnen met het doorzoeken van de servers logs.

Tijdens dit onderzoek is de server opnieuw gecrasht en was deze opnieuw niet meer bereikbaar als het rechtstreekse gevolg hiervan.

Met de tot dan toe gevonden gegevens zijn wij verder gaan zoeken wat er net mis was met de server en uiteindelijk zaterdag omstreeks 20.00 zijn wij tot het besluit gekomen dat meer dan waarschijnlijk het ram geheugen stuk was.

Aangezien het op dit uur en ook zondag niet mogelijk is hardware te vinden hebben wij beslist maandag op verplaatsing te gaan om uit te zoeken hoe het net gesteld is met het ram.

Maandag op verplaatsing is gebleken uit scans dat inderdaad een van de geheugen modules stuk was, en 4 adressen ervan niet meer werkten.

Doordat deze scans heel veel tijd innemen en ik zeker wou zijn dat ik ook echt een fout had gevonden om stabiliteit te kunnen garanderen, hebben deze werken (maandag) lager geduurd dan voorzien ook heb ik van deze gelegenheid gebruik gemaakt om een nieuwe verbeterde kernel te compilen en installen op de server.

Aldus de eerste downtime in 362 dagen.
Vorige  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  Volgende
customer experience
website: http://www.GlobalChat.nl
account type: ircd light
usage: hobby
my experience with IRCGlobe: The service and stability of IRCGlobe is unbelievable.
Nowhere I have experienced such fast service, and also the uptime is incredibly!! Never are there charge of downtime or jamming.
This is by far the best Hosting Provider which I know in Europe. Nowhere I have been as satisfied as with IRCGlobe!
website: http://www.chat4usall.nl/
account type: vps pro
usage: hobby
my experience with IRCGlobe: Experience what I have with this company I call extremely excellent. This company You can call a second Xs4all, the company is very involved with clients and take all time to help you with the most difficult things. Price and quality are perfectly in proportion with each other.